27.10.2015
 
Nissejul

Nisserne bor på loftet i et gammelt, faldefærdigt og forladt hus sammen med to forheksede dukker og trolden i æsken. De har boet alene så længe at de ikke længere tror på at mennesker eksisterer og at de er gammel overtro.

Men nede i husets stuer lister en sortklædt mand rundt. Nisserne giver ham mad, for de er bange for at han ellers skal drille dem. Især nissefar er bange for ham.

Pludselig en dag kommer to mænd fra kommunen ind i huset og de skal til at rive huset ned.

Nu er gode råd dyre, for nu risikerer nisserne at blive hjemløse. Hvad skal de gøre?

Vil den plan som nisserne og dukkerne lægger kunne redde dem og hvordan?

Brian Møenholt, der selv har skrevet og instrueret årets julestykke Nissejul på Friluftsscenen i Damsholte glæder sig til premieren, der løber af stablen fredag d. 27. november kl. 19:00 og lover at dem der kommer, vil få en fantastisk oplevelse. "Jeg har en flok rigtig dygtige børn og unge på scenen og selvom de af og til kan give en grå hår, er de skønne at arbejde med," siger han og tilføjer at der desuden er forestillinger lørdag d. 28. og søndag d. 29. november, begge dage kl. 14:00.

Efter forestillingen vil der være masser af flotte gevinster i det amerikanske lotteri.

Så tag familien under armen og kom og se om det lykkes nisserne og dukkerne at redde deres hjem eller om de er nødt til at flytte og om det går op for nisserne at mennesker eksisterer og ikke bare er overtro.

Billetter til forestillingerne koster 60 kr. for voksne, inkl. kaffe og 3 æbleskiver og 40 kr. for børn, inkl. godtepose og brikjuice.
04.06.2015
 
Der var engang

Premieren nærmer sig og på Friluftsscenen i Damsholte er medlemmerne i fuld sving med at lægge den sidste hånd på værket. Scenen står næsten færdig, kostumerne er klar og instruktør Stefanie Møller er – stort set – afslappet.
Der er annonceret i lokalavisen med ”Der var engang – Holger Drachmanns fortryllende eventyrkomedie med Lange-Müllers betagende musik”, så publikum bliver noget fortørnet, da orkestret indleder med ouverturen til noget helt andet!!

Piper kan ikke lade sig slå ud af en sådan bagatel, og i første omgang erklærer han, at der ikke kan blive tale om at spille ”Der var engang”, men han må til sidst nødtvungent lade sig overbevise og teaterselskabets personale må indstille sig på noget helt andet end det, de havde forberedt sig på, dog ”i den korte version” (citat: Piper).

Som altid, når det drejer sig om Det Piperske Teaterselskab, (der er måske nogen, der kan huske ”Svend, Knud og Valdemar”) går ikke alt helt gnidningsløst, men eventyret ender, trods alt, som alle gode eventyr jo skal, i fryd og gammen.

Friluftsscenen i Damsholte glæder sig til at underholde publikum med en forestilling fyldt med Drachmanns skønne poesi, med Lange-Müllers – plus visse andres – dejlige sange og med masser af overraskelser og sjove optrin.

Der er premiere fredag d. 19. juni kl. 19:00 og der spilles desuden lørdag d. 20. juni kl. 19:00, søndag d. 21. juni kl. 15:00 samt Skt. Hans aften, tirsdag d. 23. juni 19:30, hvor der desuden vil være bål og fyrværkeri.
Skt. Hans aften vil der i lighed med tidligere år være en lækker teaterbuffet, der præsenteres i samarbejde med Færgemandens Hus. Pris, ekskl. entre, pr. kuvert: Voksne 130,-, børn (7-12 år, begge inkl.) 60,-. Børn 0-6 år gratis. Forudbestilling er nødvendig på telefon 60 68 47 80. Ved forudbestilling vil blive givet besked vedr. forudbetaling. Det er ikke muligt at betale ved indgangen. Sidste frist for bestilling er lørdag d. 20. juni.

Kommer man kun for bål og fyrværkeri, gør vi opmærksom på at vi opkræver et mindre beløb i entre til dækning af dette. For spisende og teaterpublikummer er dette naturligvis inkluderet.
Skulle det mod al forventning begynde at regne, har vi opstillet telte, så vores publikum kan sidde i tørvejr.

Handicappede og gangbesværede har mulighed for at køre helt ned til scenen via sportspladsen. Skt. Hans aften er det dog ikke muligt at forblive parkeret hernede grundet fyrværkeri. Kontakt os på 60 68 47 80 for yderligere information. Telefonen er desuden åben to timer før hver forestilling, hvis der er andre spørgsmål.
28.04.2015
 
Der var engang i Damsholte

Solen skinner og i aulaen på Møn Friskolen synger medlemmerne af Friluftsscenen i Damsholte om kap med fuglene, når der øves til sommerens forestillinger på den hyggelige scene. Sommerens stykke er en forestilling ud over det sædvanlige, idet selveste Det Piperske Teaterselskab under ledelse af Ferdinand Piper vil gæste den skønne scene. Der opføres Holger Drachmanns fortryllende eventyrkomedie ”Der var engang” med Lange-Müllers betagende musik.

Men noget er helt galt for på scenen ses også matroser, politibetjente og en advokat. Og musikken indleder med ouverturen til noget helt andet.

Hvad er det lige der sker for den lille forening? Ja, det kan I finde ud af til premieren fredag d. 19. juni kl. 19:00. Der spilles desuden lørdag d. 20. juni kl. 19:00, søndag d. 21. juni kl. 15:00 og selvfølgelig Skt. Hans aften tirsdag d. 23. juni kl. 19:30, hvor der traditionen tro også vil være bål, båltaler og fyrværkeri.

”Vi har jo en fast og trofast skuespillerskare, som heldigvis er blevet udvidet i år,” siger instruktør Stefanie Møller og fortsætter: ”Men stykket indeholder mange roller, så hvis der skulle sidde en eller flere derude med en drøm om at optræde på de skrå brædder, er der stadig plads. Skulle du ikke have en tone i livet, er det ingen hindring. Alle, der bare har den mindste lyst til at spille en helt anden rolle end til daglig, er velkomne til at kigge ud og se hvad vi laver og være med,” slutter instruktør Stefanie Møller, der kan kontaktes på telefon 5581 0518 eller mail stefcar@mail.dk

Yderligere information om foreningen og stykket kan fås på www.damsholtescenen.dk eller hos formand Martin Pedersen på telefon 6068 4780
29.01.15
 
Så er det tid igen
 
Find den indre skuespiller frem og gør sangstemmen klar, for allerede nu er planlægningen af årets udendørs sommerforestilling på Friluftsscenen i Damsholte gået i gang.

"Jeg har fået fornøjelsen af at instruere og jeg glæder mig," siger instruktør Stefanie Møller, der samtidig lover at det ikke er et stykke, der er blevet opført i Damsholte før.

"Uden at røbe for meget," siger Stefanie Møller "kan jeg sige, at hvis 'Svend, Knud og Valdemar' og 'Gjøngehøvdingen' i Klein og Jensens udgave faldt i jeres smag, så vil sommerens produktion helt sikkert også gøre det."

Stykket kan - til nød - spilles af få skuespillere, men så vil de også få umådelig travlt med at skifte kostumer og roller, så jo flere medvirkende jo bedre - og jo sjovere.

Der er både store roller og mindre roller, der er masser af sange og optrin og mulighed for at indlægge endnu flere.

"Skulle der være nogen, der 'ikke har en tone i livet', gør det ikke spor" siger instruktør Stefanie Møller og fortsætter, "Alle der bare synes, det at spille en helt anden rolle, end den de spiller til hverdag, er mere end velkomne."

Er du interesseret, så tilmeld dig inden d. 15. februar hos instruktør Stefanie Møller, som kan kontaktes på telefon 55 81 05 81 eller mail stefcar@mail.dk

Er du mere til arbejdet backstage, er der åbne pladser som scenemand/kvinde, tekniker, kostumeansvarlig og kioskmedhjælper. Du kan få yderligere informationer hos formand Martin Pedersen på telefon 60 68 47 80 eller på mail info@damsholtescenen.dk
13.08.14
 
Nisserne vågner

Sommeren går på hæld og i Damsholte begynder nisserne at røre på sig. Friluftsscenen i Damsholte begynder at indøve årets juleforestilling, som traditionelt indleder julemåneden med nisseløjer og sang på scenen i gymnastiksalen på Møn Friskole.

"Vi starter med at øve søndag d. 24. august kl. 10 på Møn Friskole," siger instruktør Brian Møenholt, der ikke vil løfte sløret for hvilket stykke, der skal sættes op i år. "Jeg vil kun afsløre at jeg selv har skrevet stykket og at vi har brug for en masse medvirkende. Så find nissehumøret frem og kom ud og vær med," fortsætter Brian Møenholt og slutter: "Vi har en musiker, men har du lyst til at spille musik til stykket og har du evner på et instrument, så lad os endelig høre fra dig."

Se yderligere informationer på www.damsholtescenen.dk eller på mobil 60 68 47 80.
04. 06. 2014
 
Propperne springer i Damsholte

Men bare rolig, det er kun champagnepropper, når premieren på årets forestilling Champagnegaloppen løber af stablen d. 15. juni kl. 14:00 på Friluftsscenen i Damsholte.

Både instruktør Birgit Skov, formand og sceneformand Martin Pedersen og hans scenefolk, samt de mange medvirkende har travlt med at få styr på de sidste detaljer.

Kulisserne er næsten færdige, kostumerne er på plads og skuespillerne er klar til at de sidste måneders læsning skal stå deres prøve.

Så kom ud og tag med medlemmerne af Friluftsscenen til København i de gode, gamle dage i den klassiske og charmerende operette om kærlighed, forviklinger og ikke mindst valsemusik. Tag med til det nyåbnede Tivoli hvor H. C. Lumbye – i skikkelse af Niels Ammentorp – spiller op til dans sammen med sine musikere, hvoraf den ene er den unge violinist Hans Werning (Anton Sprange) der møder kærligheden i den unge og smukke Amelie (Louise Olifent). Men Amelie er datter af den rige vingrosserer Hambroe (Christian Værnhøj) og hans hustru Abelone (Linda M. Christensen) og de har helt andre planer om hvem deres datters kommende ægtemand skal være, nemlig Baron von Listow (Ebbe Larsen).

Vi møder også serveringspigen Lene (Christina Rasmussen) der er hemmeligt forelsket i Lumbye, mens en anden af Lumbyes musikere, Salomon Bierbaum (Brian Møenholt), er forelsket i Lene, der dog ikke ser til hans side.

Om forviklingerne løser sig og alle får den rigtige, kan du se når forestillingerne opføres på den idylliske Gammelsø scene bag Møn Friskole.

Der er premiere d. 15. juni kl. 14:00 og spilles desuden 18. juni og 20. juni kl. 19:30, samt Skt. Hans aften, 23. juni 19:30, hvor der desuden vil være bål og fyrværkeri.

Skt. Hans aften vil der i lighed med tidligere år være en lækker teaterbuffet, der præsenteres i samarbejde med Færgemandens Hus. Pris, ekskl. entre, pr. kuvert: Voksne 130,-, børn (7-12 år, begge inkl.) 60,-. Børn 0-6 år gratis. Forudbestilling er nødvendig på telefon 60 68 47 80. Ved forudbestilling vil blive givet besked vedr. forudbetaling. Det er ikke muligt at betale ved indgangen. Sidste frist for bestilling er fredag d. 20. juni.

Kommer man kun for bål og fyrværkeri, gør vi opmærksom på at vi opkræver et mindre beløb i entre til dækning af dette. For spisende og teaterpublikummer er dette naturligvis inkluderet.

Skulle det mod al forventning begynde at regne, har vi opstillet telte, så vores publikum kan sidde i tørvejr.

Handicappede og gangbesværede har mulighed for at køre helt ned til scenen via sportspladsen. Skt. Hans aften er det dog ikke muligt at forblive parkeret hernede grundet fyrværkeri. Kontakt os på 60 68 47 80 for yderligere information. Telefonen er desuden åben to timer før hver forestilling, hvis der er andre spørgsmål.

Se også yderligere information på www.damsholtescenen.dk
28. 04. 2014
 

Friluftsscenen for fuld galop

På Møn Friskole genlyder gangene i øjeblikket af de muntre toner af H. C. Lumbyes musik, når medlemmerne af Friluftsscenen i Damsholte øver til årets sommerspil Champagnegaloppen, der traditionen tro opføres i ugen op til Skt. Hans med sidste forestilling Skt. Hans aften, hvor der vil være Skt. Hans bål, båltale og fyrværkeri.

De omkring 20 medlemmer har øvet siden starten af marts og allerede nu er rollehæfterne så småt ved at blive lagt væk. Dog lyder der et lille hjertesuk fra både medlemmer og instruktør Birgit Skov. "Vi har fået besat alle de roller, der er i stykket, men vi mangler stadig folk der kan gå ind og være statister og kor. En stor del af stykket foregår i Tivoli og hvad er Tivoli uden glade gæster, der kan skabe liv og stemning?" siger Birgit Skov og slutter med at opfordre alle interesserede om at komme ud og være med. "Vi øver mandage og torsdage fra kl. 19 og alle, uanset alder, køn og evner er velkomne," siger formand Martin Pedersen og tilføjer: "Hvis du kan styre en skruemaskine og en sav eller svinge en pensel, kan vores scenefolk også sagtens bruge en hjælpende hånd."

Yderligere informationer kan fås hos formand Martin Pedersen på tlf.: 60 68 47 80 eller på www.damsholtescenen.dk

14. 05. 2013:

Flyv med til Cassiopeia
Anemonerne blomstrer og bøgen er sprunget ud og på Friluftsscenen i Damsholte er deltagerne rykket udenfor og synger nu om kap med nattergalen på den hyggelige scene, hvor der bliver øvet til årets sommerspil "Mød mig på Cassiopeia".
Allerede nu er scenefolkene kommet langt med at bygge scenen til stykket, men vi kan godt mærke at vinteren har været lang," siger formand og scenemester Martin Pedersen og fortsætter: Vi har været en måned bagud i forhold til sidste år, fordi jorden først har været for hård af frost og så for våd, men med fælles hjælp er vi nået dertil at vores skuespillere nu kan komme på græs og øve.
Olympen står næsten klar så Zeus, der spilles af Christian Værnhøj Jensen har et sted at holde styr på sine muser - især Polyhymnia, spillet af Milena Brandt, med hvilken han har en del hyr, da hun har sine helt egne meninger om hvorfor hun er sendt ned på jorden. Hun skal hjælpe komponisten John Berger, spillet af Brian Hansen, med at finde inspirationen til et glansnummer til hans kone Irene, spillet af Christina Rasmussen, men Polyhymnia vil meget hellere prøve at være en rigtig kvinde og prøve at kysse og især prøve forelske sig. Hun kaster sit blik på flyverløjtnanten Harry Smith, der spilles af Anton Nygaard Sprange til en fest hos Harrys tante Rosa Elias, spillet af Louise Olifent, og så begynder forviklingerne. Mere skal der ikke røbes her, men kom ud og se om alting løser sig som det skal og nyd de fantastiske sange og danse, med koreografi af Henriette Brandt, der også instruerer stykket, og med musikalsk akkompagnement af Annelise Brandt på klaver og Eddie Vestergaard på trommer.
Vi har i år været rigtig heldige at få flere nye skuespillere med på Friluftsscenen og det er dejligt at se at folk ikke er bange for at træde frem på de skrå brædder og give den hele armen, men der er altid plads til flere, også bag scenen, siger Martin Pedersen og slutter: Det bliver et fantastisk flot stykke i år og vi håber selvfølgelig at lokke en masse tilskuere ud og se stykket, der opføres søndag d. 16. juni kl. 15:00, onsdag d. 19. juni kl. 19:30, fredag d. 21. juni kl. 19:30 og Skt. Hans aften søndag d. 23. juni kl. 19:30 Skt. Hans aften er der desuden mulighed bål, båltale ved sognepræst i Damsholte Eva Brinck Jensen og fyrværkeri, ligesom vi i lighed med tidligere år byder på teatercafe.
Se mere på www.damsholtescenen.dk

29. 03. 2013:

Mød os på Friluftsscenen
Selvom det stadig virker som om sommeren er langt væk, er der sikkert varsel om at den er på vej: Friluftsscenen er begyndt at øve til sommerens friluftsspil i Damsholte. I år har instruktør Henriette Brandt i samråd med bestyrelsen valgt et stykke, som aldrig før har været opsat på Friluftsscenen.

Stykket er charmerende og morsomt og byder vanen tro på et udvalg af velkendte sange, som i de næste måneder vil klinge i gangene på Møn Friskole i Damsholte, der atter lægger lokaler til, indtil vejret og scenefolkene gør det muligt at rykke udendørs.

Årets stykke er Mød mig på Cassiopeia og vil blive opført fire gange i juni måned, hhv. 16., 19., 21. og Skt. Hans aften 23., hvor der vil være bål, båltaler og stort fyrværkeri.

"Vi har jo en fast og trofast skuespillerskare, men alligevel vil vi gerne efterlyse nye folk," siger Henriette Brandt. Der er brug for mange, og jo flere vi er, jo bedre vil koret naturligvis lyde, så vær ikke generte. Kom og hyg jer sammen med os andre. Alle har en lille skuespiller i maven og at synge er herligt. Man behøver ikke at være professionel for at være med. En ganske almindelig "synge i badet" stemme, som vi alle har, er det vi har brug for.

Samtidig efterlyser Friluftsscenen en musiker, som har lyst til at give os en hånd med på øvedagene og til forestillingerne. Så spiller du et instrument og kunne du tænke dig at være med, så kontakt Friluftsscenen på mail info@damsholtescenen.dk, på telefon 60 68 47 80 eller kig forbi når vi øver mandag og torsdag aften på Møn Friskole i Damsholte, fortsætter Henriette Brandt.

Samtidig søger vi også folk, der kunne tænke sig at være med til at bygge scenen, så kan du håndtere hammer, søm, sav og skruemaskine så kontakt os eller mød op og hils på, slutter Henriette Brandt.

Se mere om Friluftsscenen på www.damsholtescenen.dk

 
 
 
:
CAPTCHA Image
Damsholte Friluftscene | CVR: 31128374 | Portnervej 4, 4780 Stege - Danmark | Tlf.: 60684780 | damsholtescenen@gmail.com